Het ondernemerschap

Steeds meer zorgverleners kiezen voor het ondernemerschap. De meest gehoorde reden hiervoor is ‘vrijheid’*. Vrijheid om je tijd in te delen zoals jij dat wilt – meer tijd voor je cliënten, vrijheid om te bepalen wat je uit wilt dragen, vrijheid over het soort zorg dat je levert, vrijheid om een goede balans tussen werk en privé te vinden. Andere redenen die zzp’ers noemen: onafhankelijkheid, zelf verantwoordelijk zijn, minder regels en meer afwisseling. Geregeld horen wij van onze leden: “Het was mijn beste werkbeslissing ooit.”

* uit onderzoek van Solo Partners, 2017

Ondernemer zijn

Zzp’er zijn betekent dat je ondernemer bent met een eigen bedrijf en dat je verantwoordelijk bent voor je eigen handelen. Je zorgt zelf voor zorgopdrachten en je regelt je administratie, financiën, belastingen en beroepsaansprakelijkheid. Hoewel wij velen aanraden om zzp’er te worden, moet het ondernemerschap wel bij je passen. Een goede oriëntatie is daarom belangrijk. Je kunt je inlezen via bijvoorbeeld de Belastingdienst, Zzp-Nederland en V&VN en advies vragen aan anderen (bijv. andere zzp’ers). Als coöperatie willen we je ook graag helpen. Je kunt bij ons een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om meer te weten te komen over het ondernemerschap.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Zorgopdrachten in Duobus

Als zorg-zzp’er is het best gemakkelijk om zorgopdrachten te vinden. Er bestaat namelijk een platform waar zzp’ers en opdrachtgevers elkaar vinden én waar het ondernemerschap van zzp’ers duidelijk naar voren komt, en dat heet Duobus. Wij werken ook met dit digitale platform. Wanneer er een zorgopdracht binnenkomt, dan zetten wij deze uit op Duobus. Als zzp-lid kun je dan, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en bevoegd- en bekwaamheid, een bod uitbrengen op de opdracht. Vervolgens wordt de opdracht toegewezen aan de meest geschikte zorgverleners, die vervolgens samen een zorgteam vormen.

Duobus is een onafhankelijke partij waar ook andere opdrachtgevers hun zorgopdrachten plaatsen. Dit betekent dat je – eenmaal geregistreerd in Duobus – zowel op zorgopdrachten van Coöperatie Dichtbij kan reageren als op (intramurale en extramurale) zorgopdrachten van andere organisaties. Voor het gebruik van Duobus betaal je als lid van Coöperatie Dichtbij slechts €36,00 per jaar.

Meer informatie over Duobus