Vernieuwende e-learnings
Ons scholingscentrum Scholing Dichtbij ontwikkelt professionele e-learnings voor hulp- en zorgverleners met veel animatie en video. In de nabije toekomst zullen deze e-learnings ook blended learning en adaptief leren mogelijk maken. Scholing Dichtbij is een van de weinige scholingscentra die dat in Nederland aan gaat bieden.
E-learnings en blended learning
Op dit moment zijn er vele e-learnings in ontwikkeling. Leren lukt beter als het leuk is, en dus worden er professionele, frisse, aantrekkelijke scholingen met animatie en video gemaakt. Op deze manier willen we zorg- en hulpverleners stimuleren in hun deskundigheidsbevordering.
Onder blended learning wordt een combinatie van digitale scholing en klassikale scholing verstaan. Je kunt dan bijvoorbeeld de theorie over de CADD Legacy Medicatiepomp digitaal volgen en vervolgens via een klassikale scholing in de praktijk oefenen en je laten aftoetsen.
Adaptief leren
De e-learnings maken in de toekomst adaptief leren mogelijk. Bij adaptief leren wordt er gebruik gemaakt van software die op basis van antwoorden van de cursist het leermateriaal aanpast aan wat op dat moment het beste bij een cursist past. De software houdt daarbij rekening met o.a. het niveau (de moeilijkheidsgraad), de leerstijl en de leervoorkeuren (verschillende oefen- en instructievormen) van de cursist. De leercurve zal dus niet lineair verlopen zoals bij de meeste e-learnings (opdracht + opdracht + toets = certificaat), maar per individu een andere route volgen.
Het grote voordeel van adaptief leren is dat cursisten alleen de leeractiviteiten voorgeschoteld krijgen die ze nodig hebben en niet méér hoeven leren dan nodig is. Door op individuele aandachtspunten te focussen wordt er een gepersonaliseerd leerpad gecreëerd waarbij men doelen efficiënter en effectiever behaalt en waarbij het leren (nog) leuker wordt!
Eerste e-learnings gelanceerd
Begin juni 2018 zijn de eerste e-learnings gelanceerd. Het gaat om de vierdelige reeks Inleiding in de palliatieve zorg met longarts Sander de Hosson. Ga voor meer informatie naar de website van Scholing Dichtbij.