Raad van toezicht

De raad van toezicht (RvT) houdt voornamelijk toezicht op het functioneren van de raad van bestuur. Ook is de RvT een sparringpartner voor de raad van bestuur waarbij zij gevraagd en ongevraagd advies geeft. De raad van toezicht wordt benoemd door de algemene ledenvergadering. De RvT benoemt op hun beurt weer de raad van bestuur.

Leden van de RvT

 • Erik Drenth (voorzitter)
  Erik is accountant en adviseur. Daarnaast houdt hij ruimte in zijn agenda voor toezichthoudende functies en onderwijsactiviteiten. Erik is zeven jaar lang accountant/adviseur geweest van Dichtbij, maar is inmiddels lang genoeg niet meer betrokken geweest om voorzitter te zijn. Erik is een ervaren voorzitter: totdat hij voorzitter werd van de RvT van Dichtbij, was hij voorzitter van de RvT van VVT-aanbieder Oosterlengte.
 • Max Bercherer (algemeen lid)
  Max is bedrijfseconoom met ervaring als bestuurder, directeur en financieel specialist in de profit- en non-profit sector. Max is ook voorzitter van de raad van toezicht van woningcorporatie De Delthe in Usquert.
 • Anita Wildeboer (algemeen lid)
  Anita is afgestudeerd als verpleegkundige en bedrijfskundige en gepromoveerd op het thema persoonsgerichte zorg. Zij heeft veel ervaring als bestuurder, (eerstelijns) interimmanager en praktijkadviseur. Anita is tevens hoofd van de Academische Huisartsenpraktijk Groningen (UMCG).
 • Hans Nijman (algemeen lid)
  Hans is als medisch specialist, hoogleraar en bestuurder werkzaam in het UMCG. Regionaal en landelijk heeft hij veel ervaring als bestuurder en leidinggevende bij veranderprocessen in de (oncologische) zorg (netwerkzorg, domein overstijgend). Hans is mede-eigenaar van twee startup bedrijven.

Contact

Contact met de raad van toezicht verloopt via ons centrale kantoor. Je kunt mailen naar info@dichtbij.coop of bellen naar 050 577 8886.