Cliëntenraad

Om de belangen van onze cliënten te behartigen is er de cliëntenraad (CR). Het doel van de cliëntenraad is om, kijkend vanuit het perspectief van cliënten en hun directe naasten, de zorgverlening en de ontwikkelingen binnen de coöperatie kritisch te volgen en advies uit te brengen.

Ook voor cliënten en naasten

De cliëntenraad is er ook voor cliënten en hun naasten. De Cliëntenraad ontvangt graag hun adviezen en aanbevelingen die de coöperatie en haar dienstverlening helpt verbeteren.

Positie en medezeggenschap

De positie en medezeggenschap van de cliëntenraad is bij de wet geregeld. De cliëntenraad heeft een aantal rechten, zoals het recht op overleg en het recht om te adviseren.
Wij hechten veel waarde aan de cliëntenraad en betrekken de CR zowel bij inhoudelijke als bij organisatorische zaken. Niet alleen achteraf, maar ook vanaf de start. Onderwerpen zijn dan bijvoorbeeld de positie van mantelzorgers en de checklist voor cliënttevredenheidsmetingen.

clientenraad
V.l.n.r.: Kuin, Jaap, Brigitte, Paula.

 

Leden van de cliëntenraad

 • Kuin Heringa (voorzitter)
  Kuin heeft zowel privé als in haar professionele carrière veel ervaring met zorg. Ze is o.a. patiëntencoach, zorgconsulent en zorgadviseur voor gemeenten geweest.
  Lees hier het verhaal van Kuin 
 • Brigitte de Ridder
  Brigitte heeft veel ervaring met zorg. Professioneel als zorgbegeleider en HR arbo- en kwaliteitsadviseur, privé als mantelzorger voor haar ouders.
  Lees hier een interview met Brigitte 
 • Jaap Medema
  Jaap is nabestaande van een cliënt van Coöperatie Dichtbij.
 • Paula Wolthers
  Paula is cliëntenraadondersteuner. Zij is geen lid van de raad, maar helpt ze met praktische zaken.

De cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Heb jij ideeën over hoe (onze) zorg beter kan? We zoeken nog nieuwe leden voor onze cliëntenraad.

Contactformulier cliëntenraad

Wil je meer informatie over het werk van de cliëntenraad of hoe bijvoorbeeld de medezeggenschap geregeld is? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Naam(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.