Dichtbij in de wijk

Coöperatie Dichtbij vindt dat iedereen veilig thuis moet kunnen blijven wonen, leven en sterven. Dit bereiken we met professionele zorg wanneer dat nodig is, maar ook met informele zorg. Daarom vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan het versterken van het netwerk van bewoners in de wijk. Door dagbestedingsfaciliteiten te combineren met een laagdrempelige inloop voor de buurt stimuleren diverse leden van ons dat wijkbewoners een plek hebben waar ze terecht kunnen voor bijvoorbeeld een kopje koffie. Dit kan sociale angst en eenzaamheid verminderen en de drempel tot professionele zorg verlagen. Hieronder geven wij een aantal mooie voorbeelden van Dichtbij in de wijk.

Regio Groningen

Wellness

Organisatielid La Luna Care uit Hoogezand biedt dagbesteding in de vorm van wellness-assistentie, waarbij buurtbewoners langs kunnen komen voor wellnessbehandelingen zoals een manicure en massage.
Lees meer 

Winkeltje

Bij organisatielid La Luna Care in Hoogezand onderhouden cliënten een groentetuin en kippen. Buurtbewoners hebben hierdoor de mogelijkheid om biologische groenten en eieren te kopen.

Regio Twente

In regio Twente zijn er diverse inloopgelegenheden voor wijkbewoners, waaronder bij organisatieleden Zorginstelling Armin en HulpdieHelpt.

Regio Arnhem

In Arnhem biedt organisatielid Derman Thuiszorg inloopgelegenheid voor wijkbewoners, met extra aandacht voor de Turkse gemeenschap.
Lees meer