Jort Schuringa

Bestuurder

Jort is de drijvende kracht achter Coöperatie Dichtbij, als een van de vijf oprichters en voorzitter van de raad van bestuur. Hij zorgt voor een heldere strategie en beleid om de doelstellingen van de coöperatie te bereiken en de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Maar Jort is niet alleen een man van cijfers en plannen, hij is ook een creatieve duizendpoot die van alles graag tot leven brengt. Van organisaties zoals Coöperatie de Buitenschool, Duobus, Soepzooi en festival Hongerige Wolf, tot animatievideo’s, lekker eten en zelfs timmerwerken.

Als ondernemer in hart en nieren heeft Jort tijdens zijn studie altijd als zelfstandige gewerkt, onder andere in de bouw en op muziek- en theaterfestivals. Jort houdt van dingen initiëren, opzetten, realiseren. Het onderhouden van zaken is niet zijn grootste hobby, daar moet hij eerlijk over zijn.

Ook houdt Jort van duursporten, hoe langer hoe beter. Denk aan ironmans, 300+ kilometer gravelfietsen en ultramarathons. Daarnaast ook van koken en eten. Verder heeft hij brede interesses en een grote boekenkast vol met boeken die hij wil lezen, maar waar hij niet altijd aan toekomt.

Wil je contact opnemen met Jort? Dan kan dat via j.schuringa@dichtbij.coop of 050 577 8886.

Jort Schuringa
Jort Schuringa