De cliëntenraad van Coöperatie Dichtbij zoekt nieuwe leden!

De cliëntenraad van Coöperatie Dichtbij behartigt de belangen van cliënten en hun naasten. Dit doet hij door mee te praten over beleid en organisatie, door de coöperatie kritisch te volgen en actief betrokken te zijn bij alle onderwerpen rond kwaliteit van zorg. Want wie weet er beter wat kwaliteit van zorg werkelijk is dan iemand met ervaring?

De cliëntenraad wil graag uitbreiden van drie naar vijf leden. Daarom zoekt de raad nieuwe leden die bij ervaring hebben met zorg in de breedste zin van het woord: als cliënt, naaste, belangenbehartiger of mantelzorger.

Over Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij is een samenwerkingsverband van zo’n 200 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en ca. 100 zorgorganisaties. Samen hebben wij één missie: iedereen moet, ongeacht de zorg- of hulpvraag, veilig thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Binnen de coöperatie staat samenwerking centraal. Meer informatie over Coöperatie Dichtbij vind je op deze website.

Wat ga je doen?

Als lid van de cliëntenraad praat, denk en beslis je actief mee over onderwerpen die de cliënten aangaan. De cliëntenraad vergadert twee keer per zes weken, waaronder een keer met de bestuurder en/of domeinverantwoordelijke(n) van Dichtbij. Je bereidt je voor op de vergaderingen door o.a. stukken door te lezen. De voorzitter of secretaris van de cliëntenraad maakt in overleg met de bestuurder en/of domeinverantwoordelijke(n) de agenda voor het overleg.

Ook woon je bijeenkomsten en andere vergaderingen van de coöperatie bij, zoals de Algemene Ledenvergadering.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken ervaringsdeskundigen. Ben jij (voormalig) cliënt, mantelzorger of op een andere manier betrokken (geweest) bij zorg- of hulpverlening, bijvoorbeeld als naaste of belangenbehartiger? Dan is deelname aan onze cliëntenraad misschien iets voor jou!

Wat verwachten wij?

 • Vanuit jouw ervaring met zorg kun jij je goed inleven in de belevingswereld en belangen van cliënten
 • Je bent geïnteresseerd in medezeggenschap van cliënten in de zorg
 • Je deelt de visie, missie en kernwaarden van Coöperatie Dichtbij
 • Je bent bereid om trainingen/cursussen te volgen, gerelateerd aan taken voor de cliëntenraad
 • Je bent gemotiveerd om Coöperatie Dichtbij te adviseren en durft kritisch te zijn
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je bent woonachtig in het werkgebied van Coöperatie Dichtbij: Noord- en Oost-Nederland

Wat bieden wij?

 • Een verantwoordelijke vrijwilligersfunctie voor gemiddeld 10-15 uur per maand
 • Een passende vergoeding met een reiskostenvergoeding
 • Een fijn team van collega’s waarbinnen elke mening wordt gewaardeerd
 • Een vrijwilligersfunctie binnen een organisatie die veel waarde hecht aan de cliëntenraad en cliëntperspectief

Meer weten?

Neem dan contact op met de cliëntenraad via clientenraad@dichtbij.coop of 050 577 8886 (kantoor Dichtbij, je wordt teruggebeld door een van de cliëntenraadleden).

Solliciteren?

De cliëntenraad ontvangt graag jouw cv en motivatie via clientenraad@dichtbij.coop.