Vacature: Business Controller

Control jij straks onze business?
Coöperatie Dichtbij is een unieke zorgaanbieder. Anders georganiseerd, innovatief en nog steeds groeiende. De ‘achterkant van de organisatie’ is daardoor behoorlijk complex. Om dit zo gebruiksvriendelijk te houden en in te richten, zijn wij op zoek naar een business controller met ICT-kennis. In deze rol streef je naar continue verbetering van onze interne organisatie en (primaire) processen. Ga jij de uitdaging aan?

business controller

Over de functie

Als business controller heb je het overzicht over de ICT-infrastructuur van onze coöperatie en richt je de zorgadministratie zo effectief mogelijk in. Je ontwikkelt processen, beleid en systemen om de werkprocessen voortdurend te verbeteren.

Data-analyse

Een belangrijk onderdeel van deze functie is data-analyse. We gebruiken hiervoor de BI-tool van Zorgmonitor (Qliksense). Het gaat om geplande periodieke analyses maar ook om ad hoc vragen. Denk hierbij aan:

 • Algemene analyses ten behoeve van contracten rondom de Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg.
 • Analyses en gemeentelijke uitvragen rondom de Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdwet.
 • Ontwikkelen van prognoses en budgetten.
 • Analyseren van risico’s en kansen met betrekking tot leden, bijvoorbeeld door checks op rechtmatigheid, betrouwbaarheid registraties etc.
 • Algemene ONS Nedap datachecks over medewerkers, cliënten, productie etc. Hier komen regelmatig actiepunten uit richting kwaliteit, zorgadministratie en relatiebeheerders.
 • Analyseren van data van het in 2023 opgezette Jeugd Expertisepunt (JEP) in Veendam, waar Dichtbij hoofdaannemer van is.

Een greep uit de overige taken en verantwoordelijkheden:

 • Meedenken en voorbereiden van aankomende grote aanbestedingen. Met name gericht op een efficiënte inrichting van de zorgadministratie.
 • Het bijwonen van externe overleggen, bijvoorbeeld met gemeenten en onze leden.
 • Het bijwonen of voorzitten van interne overleggen, bijvoorbeeld met financiën en de zorgadministratie.
 • Het helpen doorontwikkelen van ONS Nedap.

Wij zoeken iemand…

 • Met werkervaring als business controller in de zorg.
 • Met kennis van ICT en bijbehorende infrastructuur.
 • Hbo/wo opgeleid.
 • Die als sparring- en samenwerkingspartner kan fungeren voor bestuur en management.
 • Die goed kan samenwerken op verschillende niveaus en zaken proactief en effectief onder de aandacht weet te brengen.
 • Die ondersteuning kan bieden aan de applicatie- en functioneel beheerder van ONS Nedap.

Coöperatie Dichtbij in het kort

Coöperatie Dichtbij is een zorgaanbieder die veilig thuis blijven wonen, leven en sterven mogelijk maakt in Noord- en Oost-Nederland. De zorg en begeleiding leveren wij met zzp’ers en zorgorganisaties. Dit zijn onze leden en de eigenaren van de coöperatie. Doordat alle leden marge afdragen, ontstaat een gezamenlijk budget, waarvan o.a. een bestuur en een centraal kantoor worden bekostigd. Het bestuur en kantoor borgen, faciliteren en organiseren diverse zaken voor de leden. Denk aan relatie- en contractmanagement, kwaliteit, cliëntadministratie en declaratie van zorg. Op deze manier kunnen onze leden zich richten op hun kernactiviteit: goede zorg en begeleiding leveren.

Dichtbij is, in samenwerking met andere organisaties, hoofdaannemer van een aantal grote aanbestedingen binnen het sociaal domein (jeugdhulp en Wmo).

Wat bieden wij?

Binnen Coöperatie Dichtbij is er een open cultuur. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie keihard gewerkt maar ook veel gelachen. We werken volgens de 5 V’s: vakmanschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen, verbinding en vitaliteit.

Er wacht jou een fijn team van collega’s en een energieke, dynamische werkomgeving. Je komt te werken bij een unieke zorgorganisatie en krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, middenin de samenleving.

Inschaling en dienstverband

Inschaling van deze functie is FWG 60 (CAO VVT). Het gaat om een functie van 32-36 uur per week. Er is uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteer op jouw manier

Coöperatie Dichtbij is een laagdrempelige organisatie met korte lijnen. De manier van solliciteren laten we dan ook graag aan jou over. Wil je jouw motivatie en kwaliteiten laten zien met een brief en CV? Mail ons op hr@dichtbij.coop. Wil je jouw interesse graag mondeling toelichten? Bel ons op 050 577 8886 of drink een kop koffie met ons aan de Hereweg 120 in Groningen.

Hoe je ook wilt solliciteren op deze functie, doe het voor 1 december.