Vacature: Coöperatie Dichtbij zoekt enthousiaste communicatiemedewerker (GESLOTEN)

Iedereen moet, ongeacht de zorg- of hulpvraag, veilig thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Dat is de missie van Coöperatie Dichtbij. Wij zoeken een communicatieprofessional die vol enthousiasme aan onze missie wil bijdragen! Weet jij de vertaalslag te maken van strategie en beleid naar duidelijke en aantrekkelijke communicatie-uitingen? Kun jij je goed in anderen verplaatsen, waaronder zorgverleners en zorgvragers? Ben jij in staat om creatieve en aansprekende content te creëren? Solliciteer dan nu op de functie van communicatiemedewerker bij Coöperatie Dichtbij!

Over Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij is een coöperatie van ruim 200 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en 100 zorgorganisaties. Dit zijn onze leden en met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen. De coöperatie onderscheidt zich in samenwerking, kwaliteit en innovatie. Jaarlijks bieden we aan duizenden cliënten zorg en ondersteuning. Ons werkgebied is Noord- en Oost-Nederland.

Coöperatie Dichtbij is een zorgaanbieder waarbij de leden eigenaar van de organisatie zijn. De leden besteden bepaalde taken op het gebied van administratie, communicatie en contractmanagement uit aan het centrale kantoor in Groningen en Almelo. De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het centrale kantoor. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers in zelfsturende teams. Een van die teams is Team Communicatie. Als communicatiemedewerker word je onderdeel van dit team, je neemt plaats naast de communicatieadviseur.

Meer informatie over Coöperatie Dichtbij vind je op deze website.

Wat jij mag doen

Coöperatie Dichtbij werkt met een merkenstructuur waarbij Thuiszorg Dichtbij, Scholing Dichtbij en Coöperatie Dichtbij zich apart positioneren in de zorgmarkt. Voor elk merk ga jij aan de slag en zorg je voor communicatie-uitingen die aansluiten bij de identiteit en beleid en strategie. Met jouw creativiteit, ideeën en kennis help je de coöperatie nog verder vooruit en draag je zorg voor:

  • Digitale promotie, o.a. via sociale media en e-mail
  • Nieuwsbrieven
  • Informatiemateriaal voor leden, werkers en cliënten
  • Storytelling
  • De websites en intranet
  • Vacatures
  • Mailings
  • Videocontent
  • Formele en informele bijeenkomsten

Wij zoeken…

…een enthousiaste en allround communicatieprofessional. Wij zoeken iemand die initiatiefrijk is en graag verantwoordelijkheid neemt. Je bent in staat om in een snel veranderende omgeving te werken die dynamisch en soms turbulent is. Het werken in zelfsturende teams is je bekend of lijkt je iets dat bij jou past.

Je beschikt als communicatieprofessional over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en je beheerst de Nederlandse taal tot in de puntjes. Daarnaast ben je op de hoogte van de laatste communicatietrends en vind je het leuk om creatief en vernieuwend te zijn. Je hebt de wil om te leren en staat open voor feedback.

Het is belangrijk dat je de zorg een warm hart toedraagt en dat jij je kunt verbinden met onze missie en visie. Ervaring met Mailchimp, Indesign/Canva, WordPress en/of videomontage is een pre.

Het mooie aan werken bij Coöperatie Dichtbij

Binnen Coöperatie Dichtbij is er een open cultuur waarbij beslissingen zo laag mogelijk in de organisatie worden genomen. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie keihard gewerkt maar ook veel gelachen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en bij die verantwoordelijkheid hoort ook vrijheid. Vrijheid in de vorm van eigen ideeën uitvoeren en projecten initiëren, maar ook in de vorm van je eigen agenda indelen en hybride werken. Hierdoor heb je zelf veel invloed op een goede werk-en-privé-balans en kun je zelf bepalen wanneer je thuis en wanneer je op locatie werkt.

Ook krijg je een laptop tot je beschikking, bieden we lunch op kantoor en leuke personeelsuitjes als het jaarlijkse Dichtbij-kamp en Dichtbij-diner. Bovendien is er volop ruimte voor opleiding, ambitie en persoonlijke ontwikkeling.

Ga je aan de slag voor Dichtbij? Dan wacht jou een fijn team van collega’s en een warme, positieve werksfeer. Je komt te werken bij een unieke zorgorganisatie in een energieke, dynamische omgeving. Je krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, middenin de samenleving.

Inschaling van deze functie is FWG 45 (CAO VVT). Het gaat om een functie van 32 uur per week. Er is uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteer op jouw manier

Coöperatie Dichtbij is een laagdrempelige organisatie met korte lijnen. De manier van solliciteren laten we dan ook graag aan jou over. Wil je jouw motivatie en kwaliteiten laten zien met een brief en CV? Mail ons op d.meijer@dichtbij.coop. Wil je jouw interesse graag mondeling toelichten? Bel collega Desi (communicatieadviseur) op 050 577 8886 of kom een kop koffie drinken aan de Hereweg 120 in Groningen. Liever chatten? Je kunt Desi ook een berichtje sturen via LinkedIn. 

Hoe je ook wilt solliciteren op deze functie, doe het voor 21 april 2023.