Overeenkomst ambulante jeugdhulp Veendam getekend!

Met trots maken wij bekend dat wij samen met Molendrift, ProTalent, Jongerenwerk Barkema & De Haan, Het Leger des Heils W&G Noordoost en Team 050 de ambulante jeugdhulp en behandeling in Veendam gaan organiseren. Gisteren is de overeenkomst met de gemeente getekend voor de uitvoering Algemene Voorziening Ambulante Jeugdhulp (AVAJ).

Wij zien deze meerjarige samenwerking als een geweldige kans om het verschil te maken voor jeugdigen en gezinnen. In de gemeente Veendam doen we het namelijk nét even anders.

Straks krijgen wij een vast bedrag om de zorg en ondersteuning te bieden. We gaan doen wat nodig is voor de jeugdigen en hun gezin. Met ruimte voor de professional. Dat betekent geen beschikkingen meer, geen uurtje-factuurtjes en geen administratieve rompslomp. Het betekent wél: uitgaan van vertrouwen en deskundigheid van professionals, luisteren naar jeugdigen en gezinnen en intensief samenwerken met huisartsen, scholen, welzijnsorganisaties en Wmo-aanbieders.

Wij krijgen onwijs veel energie van deze opdracht én van de samenwerking met de gemeente, en zien er naar uit om per 1 april 2023 te starten.

Veel lof en dank aan onze partners en kwartiermaker en Dichtbij-werker Arno de Vries voor alle inzet en enthousiasme. We gaan er met elkaar een succes van maken!

Lees meer