Vacature: Kom Scholing Dichtbij versterken als scholingscoördinator! (GESLOTEN)

Scholing en (kennis)ontwikkeling is essentieel in de zorg- en hulpverlening. Van zorgprofessionals wordt verwacht dat zij hun kennis en vaardigheden voortdurend op peil houden. Jij draagt daaraan bij als scholingscoördinator.

Als scholingscoördinator ben je samen met een collega eerste aanspreekpunt en spin in het web van Scholing Dichtbij. Je zorgt voor een passend aanbod, ontwikkelt verschillende vormen van kennisdeling en faciliteert zorgprofessionals in het medisch en sociaal domein. Je begint 32 uur als scholingscoördinator als zwangerschapsvervanging, daarna breiden we het scholingsteam uit en blijf je 24 uur aan.

Over Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij is een coöperatie van zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en zorgorganisaties. Dit zijn onze leden en met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen vanuit de Zvw, Wlz, Wmo, Forensische Zorg en Jeugdwet. De coöperatie is in een aantal jaar uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt die zich onderscheidt in samenwerking, kwaliteit en innovatie. Jaarlijks bieden wij aan ruim 2300 cliënten zorg en ondersteuning. Ons werkgebied is Noord- en Oost-Nederland.

Coöperatie Dichtbij is een zorgaanbieder waarbij de leden eigenaar van de organisatie zijn. De leden besteden bepaalde taken op het gebied van administratie, communicatie en contractering uit aan de Dichtbij-werkers, werkend in Groningen en Twente. De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het centrale kantoor. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers in zelforganiserende teams. Meer informatie over Coöperatie Dichtbij vind je op www.cooperatiedichtbij.nl.

Over Scholing Dichtbij

Scholing Dichtbij (onderdeel van Coöperatie Dichtbij) is een scholingscentrum voor zorg- en hulpverleners. Wij bieden een breed en divers aanbod aan scholingen in verschillende deskundigheidsgebieden, zoals: verpleegtechnische vaardigheden, palliatieve (terminale) zorg, complementaire zorg, jeugdhulpverlening, rouw en verlies, wet- en regelgeving, communicatie en ziektebeelden. Dat aanbod kan ook tot stand komen vanuit de expertise van een lid van de coöperatie. Zo dragen we zorg voor de kennisdeling onder de leden van onze coöperatie.

Wat ga jij doen?

  • Verschillende vormen van bij-/ nascholing en kennisdeling ontwikkelen.
  • Vernieuwen van het aanbod van scholingen.
  • Plannen, organiseren en coördineren van scholingen. Je hebt contact met leden, cursisten en docenten over lopende scholingen. Ook houd je de inkomsten en kosten in de gaten.
  • Bijhouden van het scholingsaanbod op onze website.
  • Leden toerusten om andere leden te trainen/kennis te delen.
  • Het scholingsaanbod op didactisch niveau beoordelen en verbeteren.
  • Je vergroot je netwerk in zorg, welzijn en onderwijs en werft zo docenten voor nieuwe scholingen.

Wij zoeken iemand die…

…enthousiast raakt van kennisontwikkeling, brede ervaring heeft in het ontwikkelen van scholing binnen de sector zorg en welzijn, iemand die behoeftes van leden en andere zorg- en hulpverleners om weet te zetten in een actueel en passend scholingsaanbod. Jij kunt goed overzicht houden en vindt het leuk om een spin in het web te zijn.

Het mooie aan werken bij Coöperatie Dichtbij

Binnen Dichtbij is er een open cultuur waarbij beslissingen zo laag mogelijk in de organisatie worden genomen. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie keihard gewerkt, en ook veel gelachen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en bij die verantwoordelijkheid hoort ook vrijheid, met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Er wacht jou een energieke, dynamische omgeving met een fijn team van collega’s!

Je krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, middenin de samenleving. Inschaling van deze functie is FWG 45 (CAO VVT). Je begint als zwangerschapsvervanging 32 uur, daarna breiden we het scholingsteam uit en blijf je 24 uur aan.

Solliciteer op jouw manier

Coöperatie Dichtbij is een laagdrempelige organisatie met korte lijnen. De manier van solliciteren laten we dan ook graag aan jou over. Wil je jouw motivatie en kwaliteiten laten zien met een brief en CV? Mail ons op info@dichtbij.coop. Wil je jouw interesse graag mondeling toelichten? Bel onze collega Elizabeth via 050 577 8886 of drink een kop koffie met hem aan de Hereweg 120 in Groningen. Liever appen of chatten met onze collega? Je kunt Elizabeth ook een berichtje sturen via LinkedIn.

Hoe je ook wilt solliciteren op deze functie, doe het voor 1 juli 2022.