Vacature: kwaliteitsmedewerker bij Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij maakt het mogelijk dat mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, veilig thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. De coöperatie is in een aantal jaar uitgegroeid tot een hoogwaardige netwerkorganisatie die zich onderscheidt in samenwerking, innovatie én kwaliteit. Voor het borgen van die kwaliteit zoeken wij nu een kwaliteitsmedewerker.

Coöperatie Dichtbij in het kort

Coöperatie Dichtbij is een coöperatie van zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en zorgorganisaties. Met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen. De coöperatie is inmiddels een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt. Jaarlijks bieden we aan ruim 1.600 cliënten verzorging, verpleging en begeleiding. Ons werkgebied is Noord- en Oost-Nederland.

De leden van Coöperatie Dichtbij besteden bepaalde taken op het gebied van bestuur, administratie en declaratie, marketing en kwaliteit uit aan het centrale kantoor in Groningen. De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het centrale kantoor. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers in zelfsturende teams. Meer informatie over Coöperatie Dichtbij is te vinden op deze website.

Waarom deze vacature?

De afgelopen jaren is de grootte, diversiteit en complexiteit van onze dienstverlening toegenomen. Inmiddels zijn we actief binnen de domeinen Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet (Jw) en Forensische zorg en hebben we een eigen scholingscentrum voor zorg- en hulpverleners. Als coöperatie hechten we groot belang aan kwaliteit (van zorg), hoe groot, divers en complex we ook mogen zijn of worden. Verschillende werkers houden zich daarom dagelijks bezig met het verhogen van kwaliteit van zorg en een goede werking van ons kwaliteitsmanagementsysteem.

Wat doe je als kwaliteitsmedewerker?

In het kort: je bent verantwoordelijk voor de toetreding van nieuwe leden. Daarbij controleer je of de leden voldoen aan de minimale kwaliteitseisen en passen binnen de missie en visie van Dichtbij. Daarnaast voer je kwaliteitsgesprekken met leden in alle domeinen. Dit doe je door middel van waarderend auditen. Dat betekent dat je richt op wat goed gaat en samen met leden reflecteert om zo samen te komen tot een betere kwaliteit; voor de cliënt, de coöperatie en de zorgverlener. Je bent servicegericht en bent je bewust dat de leden ons tot coöperatie maken. Wij hebben te maken met verschillende financiers, meestal zorgverzekeraars, gemeenten en zorgkantoren. Er komen steeds meer verschillende contracten bij, met bijbehorende dienstverlening. Wij willen borgen dat we de gemaakte afspraken met onze financiers nakomen. Je moet dus in staat zijn om deze eisen te vertalen naar onze leden. Je bent de spin in het web, de regisseur die zorgt dat alles op dit gebied voor elkaar komt! Bij gelijkte geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar iemand met kennis van de Zvw en de Wlz.

Wat verwachten we van je?

Allereerst ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, liefst in een zorgorganisatie. Je bent secuur en in staat om contractuele verplichtingen te vertalen naar onze dienstverlening. Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau. Je kunt goed plannen en coördineren. Je vindt het leuk om problemen op te lossen en te multitasken. Je bent in staat om in een snel veranderende omgeving te werken die dynamisch en soms turbulent is. Het werken in zelfsturende teams is je bekend of lijkt je iets dat bij jou past.  Als kwaliteitsmedewerker werk je soms thuis, soms op het kantoor in Groningen en soms op ons kantoor in Almelo.

Wat bieden wij?

Binnen Coöperatie Dichtbij is er een open cultuur waarbij beslissingen zo laag mogelijk in de organisatie worden genomen. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie keihard gewerkt maar ook veel gelachen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en bij die verantwoordelijkheid hoort ook vrijheid, met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Er wacht jou een energieke, dynamische omgeving met een fijn team van collega’s!
Je krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, midden in de samenleving. Inschaling van deze functie is FWG 50 (CAO VVT). Het gaat om een functie van 36 uur per week.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Theo Wieldraaijer via 050 577 8886. Solliciteren kan tot en met 3 oktober 2021. Mail je cv en motivatie naar t.wieldraaijer@dichtbij.coop. Gezien de coronamaatregelen kan het zijn dat een deel van de procedure online plaatsvindt.