Vacature: procesmanager bij Coöperatie Dichtbij (GESLOTEN)

Iedereen moet, ongeacht de zorg- of hulpvraag, veilig thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Dat is de missie van Coöperatie Dichtbij. Wil jij bijdragen aan onze missie door onze coöperatieleden (zorg- en hulpverleners) en collega’s te faciliteren met optimale processen rond ICT en administratie? En kun jij je vinden in de begrippen ‘hulpvaardig’, ‘analyticus’ en ‘verbeteraar’? Solliciteer dan op de functie van procesmanager bij Coöperatie Dichtbij!

Coöperatie Dichtbij in het kort

Coöperatie Dichtbij is een coöperatie van ruim 200 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en 70 zorgorganisaties. Dit zijn onze leden en met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen. De coöperatie is in een aantal jaar uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt die zich onderscheidt in samenwerking, kwaliteit en innovatie. Jaarlijks bieden we aan ruim 2000 cliënten zorg en ondersteuning. Ons werkgebied is Noord- en Oost-Nederland.

Coöperatie Dichtbij is een zorgaanbieder waarbij de leden eigenaar van de organisatie zijn. De leden besteden bepaalde taken op het gebied van administratie, declaratie, marketing en contractering uit aan het centrale kantoor in Groningen. De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het centrale kantoor. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers in zelfsturende teams. Een van die teams is het Ledenteam. Als procesmanager ga je in dit team aan de slag.

Meer informatie over Coöperatie Dichtbij is te vinden op deze website.

Het Ledenteam

Het Ledenteam heeft als primaire taak om coöperatieleden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door eerste aanspreekpunt te zijn, door als vraagbaak te dienen én door allerlei bijkomende zaken van hen over te nemen, zodat zij hun meeste tijd kunnen besteden aan de uitvoering van zorg en begeleiding. Bij ‘bijkomende zaken’ kun je denken aan cliëntadministratie, declaratie van zorg, contractering met financiers, budgetbewaking en inrichting van ICT-processen. Complex maar leuk werk, waarbij je aandacht voor processen, systemen, maar ook zeker voor mensen moet hebben.
Als coöperatie willen wij de administratieve (bureaucratische) last in de zorg en voor onze leden stevig terugdringen en daarom hebben we, en dan vooral ook het Ledenteam, veel oog voor het efficiënter en effectiever maken van processen. Dit communiceren we ook graag (proactief) naar financiers en andere beleidsmakers.

Waarom deze vacature?

De afgelopen jaren is onze grootte, diversiteit en complexiteit toegenomen. Inmiddels zijn we actief binnen de domeinen Zorgverzekeringwet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdzorg en Forensische zorg en hebben we een eigen scholingscentrum voor zorg- en hulpverleners. Als coöperatie hechten we het grootste belang aan optimale dienstverlening richting onze leden. Om dit met onze groei te kunnen blijven waarborgen, is uitbreiding van het Ledenteam nodig en wenselijk, en dan in de rol van procesmanager.

Wat doe je als procesmanager?

In het kort: je zorgt op een proactieve en servicegerichte manier dat onze ICT- en administratieve processen goed verlopen en nog beter worden. Je beheert systemen, waaronder Nedap (online cliëntendossier) en onze kennisdatabank, en kijkt waar het nog efficiënter en effectiever kan voor onze leden, maar ook voor directe collega’s binnen het Ledenteam en op het centraal kantoor. Je biedt begeleiding bij nieuwe of aangepaste processen of systemen, bent een vraagbaak en probleemoplosser rond ICT, facturatie en administratie en informeert/instrueert bij nieuwe ontwikkelingen. Jouw doel hiermee is om leden (en ook werkers) zoveel mogelijk te ontzorgen.

Wat verwachten we van je?

Allereerst een dienstverlenende instelling. Je vindt het leuk om problemen op te lossen en anderen te helpen. Daarbij ben je vriendelijk en geduldig en kun je helder uitleggen. Ervaring in de ICT is een pré, maar geen must. Wel ben je analytisch, ‘handig met computers’ en maak je systemen snel eigen. Je houdt van continu verbeteren en ontdekt goed en snel waar processen efficiënter en effectiever kunnen.
Je bent in staat om in een snel veranderende omgeving te werken die dynamisch en soms turbulent is. Het werken in zelfsturende teams is je bekend of lijkt je iets dat bij jou past. Je beschikt over hbo-werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

Binnen Coöperatie Dichtbij is er een open cultuur waarbij beslissingen zo laag mogelijk in de organisatie worden genomen. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie keihard gewerkt maar ook veel gelachen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en bij die verantwoordelijkheid hoort ook vrijheid, met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Er wacht jou een energieke, dynamische omgeving met een fijn team van collega’s!
Je krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, middenin de samenleving. Inschaling van deze functie is FWG 50 (CAO VVT). Het gaat om een functie van 32-36 uur per week.

Solliciteren?

Deze vacature is inmiddels gesloten.