Vacature: kwaliteitscoördinator bij Coöperatie Dichtbij (GESLOTEN)

Coöperatie Dichtbij maakt het mogelijk dat mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, veilig thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. De coöperatie is in een aantal jaar uitgegroeid tot een hoogwaardige netwerkorganisatie die zich onderscheidt in samenwerking, innovatie én kwaliteit. Voor het borgen van een goedwerkend kwaliteitssysteem en het contractmanagement met financiers zoeken wij een kwaliteitscoördinator.

Coöperatie Dichtbij in het kort

Coöperatie Dichtbij is een coöperatie van ruim 200 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en 70 zorgorganisaties. Met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen. De coöperatie is inmiddels een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt. Jaarlijks bieden we aan ruim 1.600 cliënten verzorging, verpleging en begeleiding. Ons werkgebied is Noord- en Oost-Nederland.

De leden van Coöperatie Dichtbij besteden bepaalde taken op het gebied van bestuur, administratie en declaratie, marketing en kwaliteit uit aan het centrale kantoor in Groningen. De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het centrale kantoor. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers in zelfsturende teams. Meer informatie over Coöperatie Dichtbij is te vinden op deze website.

Waarom deze vacature?

De afgelopen jaren is de grootte, diversiteit en complexiteit van onze dienstverlening toegenomen. Inmiddels zijn we actief binnen de domeinen Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdzorg en Forensische zorg en hebben we een eigen scholingscentrum voor zorg- en hulpverleners. Als coöperatie hechten we groot belang aan kwaliteit (van zorg), hoe groot, divers en complex we ook mogen zijn of worden. Verschillende werkers houden zich daarom dagelijks bezig met het verhogen van kwaliteit van zorg, een goede werking van ons kwaliteitsmanagementsysteem én het contractmanagement met financiers. Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat meer coördinatie en regie daarin nodig en wenselijk is voor een goede borging en continuïteit. Daarom zoeken wij een kwaliteitscoördinator voor 24-32 p.w..

Wat doe je als kwaliteitscoördinator?

In het kort: je bent verantwoordelijk voor een goede werking van ons (ISO-gecertificeerde) kwaliteitssysteem en het contractmanagement voor alle domeinen. Wij hebben te maken met tientallen financiers, meestal zorgverzekeraars, gemeenten en zorgkantoren. Er komen steeds meer verschillende contracten bij, met bijbehorende dienstverlening. Wij willen borgen dat we de gemaakte afspraken met onze financiers nakomen. Je bent de spin in het web, de regisseur die zorgt dat alles op dit gebied voor elkaar komt! Je bent verantwoordelijk voor onze tevredenheidsonderzoeken, je zorgt dat kwaliteit bij iedereen hoog in het vaandel staat, je monitort en rapporteert. Je beheert het aanbestedingsproces: je gaat naar bijeenkomsten, zorgt dat de planningen gehaald worden en werkt mee aan plannen van aanpak.

Wat verwachten we van je?

Allereerst ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, liefst in een zorgorganisatie. Je bent secuur en in staat om contractuele verplichtingen te vertalen naar onze dienstverlening. Je kunt goed plannen en coördineren. Je vindt het leuk om problemen op te lossen en te multitasken.
Je bent in staat om in een snel veranderende omgeving te werken die dynamisch en soms turbulent is. Het werken in zelfsturende teams is je bekend of lijkt je iets dat bij jou past. Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau.

Wat bieden wij?

Binnen Coöperatie Dichtbij is er een open cultuur waarbij beslissingen zo laag mogelijk in de organisatie worden genomen. Er wordt vanuit een intrinsieke motivatie keihard gewerkt maar ook veel gelachen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en bij die verantwoordelijkheid hoort ook vrijheid, met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Er wacht jou een energieke, dynamische omgeving met een fijn team van collega’s!
Je krijgt een baan van betekenis, in een maatschappelijk relevante sector, midden in de samenleving. Inschaling van deze functie is FWG 50 (CAO VVT). Het gaat om een functie van 24-32 uur per week.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Arno de Vries (06-26214823). Solliciteren kan tot 9 oktober 2020. Mail je cv en motivatie naar arnodevries@dichtbij.coop. Gezien de coronamaatregelen kan het zijn dat een deel van de procedure online plaatsvindt.