Vacature: sociaal-domein-verantwoordelijke (GESLOTEN)

* ‘verantwoordelijke’ staat synoniem voor: aanvoerder, coach, inspirator,
hoofd, voorman, (bege)leider

Coöperatie Dichtbij is een hoogwaardige netwerkorganisatie die ervoor zorgt dat mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Wij zien het als een belangrijk doel om de zorg innovatief, doelmatig en zo goed mogelijk te maken. In verband met de groei van de coöperatie zijn wij op zoek naar een:

Sociaal-domein-verantwoordelijke, 32-36 p.w.

Coöperatie Dichtbij in het kort

Coöperatie Dichtbij is een coöperatie van ruim 200 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en 70 zorgorganisaties. Met elkaar bieden wij zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen binnen de Zvw, Wlz, Wmo, Jeugd en Forensische Zorg. De coöperatie is in een aantal jaar uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt die zich onderscheidt in samenwerking, kwaliteit en innovatie. Jaarlijks bieden we aan ruim 1.600 cliënten zorg en ondersteuning. Ons werkgebied is Noord- en Oost-Nederland.

De leden van Coöperatie Dichtbij besteden bepaalde taken op het gebied van administratie, declaratie, marketing en contractering uit aan het centrale kantoor in Groningen. De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over het centrale kantoor. Hier werken ongeveer 35 Dichtbij-werkers in zelfsturende teams. Meer informatie over Coöperatie Dichtbij is te vinden op www.cooperatiedichtbij.nl.

Waarom deze vacature?

Het zorglandschap waarin Dichtbij zich begeeft, is complex en altijd in beweging. Daarom zijn wij erop ingericht om een krachtige en wendbare organisatie te zijn die soepel inspeelt op veranderingen. Het centrale kantoor bestaat uit professionals die met elkaar in staat zijn zich te organiseren zoals nodig. De afgelopen jaren is de grootte, diversiteit en complexiteit van onze dienstverlening echter toegenomen. Daarom kiezen we voor het toevoegen van een domeinverantwoordelijke. Als domeinverantwoordelijke neem je niet zomaar zaken uit handen of leg je dingen op. Wel ben je vanuit je positie in staat om vanuit de interne en externe omgeving te zien waar we staan, waar we ons kunnen verbeteren en waar meer afstemming en samenhang nodig is.

Wat ga je doen?

In het kort: je bent verantwoordelijk voor de gehele dienstverlening van Dichtbij binnen het sociaal domein (Jeugdwet/Wmo/Forensische Zorg/Wlz BG). Je zorgt voor kwaliteit van zorg en voor een goede afstemming tussen de leden en de teams binnen de organisatie. Je onderhoudt contacten met onze netwerken en zorgt dat we de begroting realiseren. Je rapporteert direct aan de Raad van Bestuur.

Als sociaal-domein-verantwoordelijke bevorder je ook externe samenwerking en relatiebeheer met financiers. Je coacht de Dichtbij-werkers die bij desbetreffend domein betrokken zijn en ondersteunt hen om effectief samen te werken, zodat we onze (jaarlijkse) doelen bereiken. Je ziet kansen en valkuilen en ontwikkelt nieuwe vormen van dienstverlening.
Als een goed aanvoerder ben je actief betrokken bij processen en werkwijzen. Je zet lijnen uit en inspireert collega’s tot grote prestaties.

Wat verwachten we van je?

Allereerst leidinggevende ervaring binnen het sociaal domein. Je hebt een goed netwerk en je hebt inzicht in alle complexe processen binnen het zorglandschap. Je werkt en denkt op bachelor-/masterniveau.
Je bent helder, je weet mensen te coachen en je kunt goed delegeren. Je vindt het leuk om te netwerken en bent goed in gelijktijdige belangenbehartiging van cliënten, leden, Dichtbij-werkers, zorgaanbieders en financiers. Je bent in staat om in een snel veranderende omgeving te werken die dynamisch en soms turbulent is.

Wat bieden wij?

Bij Dichtbij krijg je veel vrijheid én veel verantwoordelijkheid. Je werkt met gemotiveerde collega’s in een maatschappelijk relevante sector, midden in de samenleving. Inschaling van deze functie is FWG 65 (CAO VVT). Het gaat om een fulltimebaan, maar 32 uur is bespreekbaar.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Arno de Vries (06-26214823). Solliciteren kan tot 1 oktober 2020. Mail je cv en motivatie naar arnodevries@dichtbij.coop. Gezien de coronamaatregelen kan het zijn dat een deel van de procedure online plaatsvindt.