De Cliëntenraad van Coöperatie Dichtbij zoekt nieuwe leden! (GESLOTEN)

Coöperatie Dichtbij is een samenwerkingsverband van ruim 200 zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) en 70 zorgorganisaties. Samen hebben wij één missie: iedereen moet, ongeacht de zorg- of hulpvraag, veilig thuis kunnen blijven wonen, leven en sterven. Binnen de coöperatie staat samenwerking centraal. Er wordt intensief samengewerkt om zorg en begeleiding te leveren van hoge kwaliteit, van elkaar te leren en de zorg betaalbaarder en innovatiever te maken.

De Cliëntenraad van Coöperatie Dichtbij behartigt de belangen van de cliënten die zorg ontvangen door mee te praten over beleid en organisatie, door de organisatie kritisch te volgen en actief betrokken te zijn bij alle onderwerpen rond kwaliteit van zorg. Want wie weet er beter wat kwaliteit van zorg werkelijk is dan iemand met ervaring?

Gezocht: Leden Cliëntenraad

Wat ga je doen?

Als lid van de Cliëntenraad praat, denk en beslis je actief mee over onderwerpen die de cliënten aangaan. De Cliëntenraad vergadert een keer in de zes weken. Daarnaast bereid je de vergaderingen voor, lees je stukken door en woon je bijeenkomsten en vergaderingen van de coöperatie bij.

Wie zoeken we?

De Cliëntenraad wil graag uitbreiden van drie naar vijf leden. Wij zoeken nieuwe leden, waaronder een voorzitter, die bij voorkeur ervaring hebben met begeleiding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Jeugdwet. Ben je (voormalig) cliënt, mantelzorger of op een andere manier betrokken bij de zorg, dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Vanuit jouw ervaring met zorg kun jij je goed inleven in de belevingswereld en belangen van cliënten
 • Je bent geïnteresseerd in medezeggenschap van cliënten in de zorg
 • Je bent gemotiveerd om Coöperatie Dichtbij te adviseren en durft kritisch te zijn
 • Je deelt de visie, missie en kernwaarden van Coöperatie Dichtbij
 • Je bent gemiddeld 8-10 uur per maand beschikbaar
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je bent woonachtig in het werkgebied van Coöperatie Dichtbij: Noord- en Oost-Nederland

Wat bieden wij?

 • Een verantwoordelijke vrijwilligersfunctie voor gemiddeld 8-10 uur per maand
 • Een passende vergoeding met een reiskostenvergoeding
 • Mogelijkheden om trainingen te volgen, gerelateerd aan je taken voor de Cliëntenraad
 • Een fijn team van collega’s waarbinnen elke mening wordt gewaardeerd
 • Een vrijwilligersfunctie binnen een organisatie die veel waarde hecht aan de Cliëntenraad en cliëntperspectief

Solliciteren?

Wil je graag meer weten over de functie? Neem dan contact op met de Cliëntenraad via clientenraad@dichtbij.coop of 050 577 8886. Je cv en korte motivatie kun je voor vrijdag 2 oktober 2020 sturen naar clientenraad@dichtbij.coop.