‘Toon maakt de muziek’ genomineerd voor Beste Groninger Film 2018

Onze documentaire ‘Toon maakt de muziek’ is genomineerd voor de Beste Groninger Film 2018 in de categorie beste non-fictie! De film is geregisseerd door Ronald Pras en gaat over Marjan Reckers die in 2010 de diagnose ALS kreeg.
De documentaire zal eenmalig worden vertoond op OOG TV, het lokale mediaplatform in Groningen, op zaterdag 19 januari vanaf 20:00. De uiteindelijke prijsuitreiking is op zaterdagavond 2 februari om 20:00 uur, tijdens het IFFR in Groningen, en wordt live uitgezonden op OOG TV.

Update 2-2-2019: Helaas is ‘Toon maakt de muziek’ niet verkozen tot Beste Groninger Film. De documentaire ontving wel lovende woorden van de jury. 

Alle genomineerden bekijken

Toon maakt de muziek

Marjan Reckers kreeg in de 2010 de diagnose ALS. Ze kan niet meer spreken door de gevolgen van de ziekte, maar is door haar spraakcomputer en haar ogen goed in staat te communiceren. Via de documentaire wil zij laten zien hoe het is om ALS te hebben en waar je als zorgprofessional rekening mee moet houden. Voor de documentaire is Marjan o.a. gevolgd naar het concert van Douwe Bob, waar ze groot fan van is.
Toon maakt de muziek is geregisseerd door Ronald Pras in opdracht van Thuiszorg Dichtbij/Coöperatie Dichtbij. Een preview van de film: