Coöperatieleden in het nieuws

Verschillende leden van Coöperatie Dichtbij wisten de afgelopen tijd met hun bijzondere dienstverlening het nieuws te halen. RTV Noord ervoer de paardencoaching van Praktijk Ilse Verloove, en Werk in Zicht interviewde Hendrika Smit (AndersOm Thuisbegeleiding) en Nathali Brinkhuis (Veni Etinam) over hun innovatieve rolmodeltraject.

Paardencoaching
In het kader van de Week van de Werkstress ging RTV Noord op bezoek bij coöperatielid Ilse Verloove. Ze spraken over Ilse’s paardencoaching en hoe deze vorm van coaching kan bijdragen aan het verminderen van werkdruk en stress. Bekijk hier de aflevering van Noord Vandaag terug (Ilse is te zien vanaf 18:43).

Meer informatie over paardencoaching

Rolmodeltraject
Probleemjongeren opleiden tot ambulant begeleiders in een uniek en prachtig rolmodeltraject; dat doen coöperatieleden Veni Etinam en AndersOm Thuisbegeleiding. Zij zagen bij verschillende cliënten de potentie om een begeleider te worden die andere jongeren kan ondersteunen in hun zoektocht naar stabiliteit. Vanuit deze gedachte hebben Veni Etinam en AndersOm Thuisbegeleiding het rolmodeltraject in het leven geroepen: “We gaan uit van krachten en talenten die onze cliënten hebben en dat willen we uitbouwen. Ze zijn stuk voor stuk ervaringsdeskundig en daarin kunnen ze veel betekenen.” Het traject heeft een samenwerking met Werk in Zicht en zij interviewden Hendrika Smit en Nathalie Brinkhuis. Lees hier het volledige interview. 

Meer informatie over het Rolmodeltraject