Vacature: klachtenfunctionaris (GESLOTEN)

Coöperatie Dichtbij is op zoek naar een tweede klachtenfunctionaris. Als klachtenfunctionaris help je cliënten/naasten die ontevreden zijn en probeer je tot een oplossing te komen. Je neemt elk signaal van onvrede in behandeling en ondersteunt de melder daar waar nodig, tot aan de klachtbehandeling. Je bent onpartijdig en je maakt dat zichtbaar door hoor en wederhoor toe te passen.

Doel van de functie

Het doel van deze functie is om inhoud te geven aan de klachtafhandeling zoals beschreven in de Wet kwaliteit,  klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en die is beschreven is onze eigen erkende klachtenregeling.

Over de functie

Het betreft een tandemfunctie. Je vervult de functie samen met een andere klachtenfunctionaris en jullie verdelen de (bereikbaarheids-)diensten in onderling overleg. Je werkt op basis van een nulurencontract en er wordt directe inzet verwacht bij (een signaal van) onvrede.
Als klachtenfunctionaris kun je geen andere functie hebben binnen Coöperatie Dichtbij dan die van klachtenfunctionaris. Op deze manier word jouw onpartijdigheid gewaarborgd.

Wij zoeken…

Wij zoeken iemand die beschikt over Hbo werk- en denkniveau. Iemand die op de hoogte is van de rechten en plichten (rechtspositie) van cliënten en die kennis heeft over klachtrecht en klachtbehandeling. Heb je deze kennis nog niet (genoeg) in huis? Dan bieden we je de mogelijkheid om een scholing te volgen over klachtafhandeling.

Gewenste houding en vaardigheden

Als klachtenfunctionaris werk je:

 • respectvol
 • open en onbevooroordeeld
 • overtuigend en daadkrachtig
 • onpartijdig
 • flexibel
 • integer (je hebt geheimhoudingsplicht)
 • analytisch

Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Sociale vaardigheden, zoals empathisch, tactvol en servicegericht kunnen handelen
 • Communicatieve vaardigheden, zoals goed kunnen luisteren en helder communiceren
 • Schriftelijke vaardigheden, zoals het kunnen opstellen van correcte rapportages en gespreksverslagen
 • Reflectieve vaardigheden, zoals kunnen omgaan met verschillende belevingswerelden en belangenposities
 • Bemiddelingsvaardigheden, zoals het kunnen inrichten van een bemiddelingstraject en het toepassen van conflicthantering en -bemiddeling (mediation)

Over Coöperatie Dichtbij

Coöperatie Dichtbij U.A. is een jonge, dynamische en innovatieve zorginstelling. Wij zijn actief in de domeinen Wmo, Jeugd, Zvw en Wlz. De coöperatie verenigt kleinschalige zorgorganisaties en zzp’ers in Noord- en Oost-Nederland die thuiszorg en begeleiding bieden. Dit zijn onze leden en samen delen wij één missie: iedereen moet, ongeacht de zorgvraag, thuis blijven kunnen wonen, leven én sterven. Meer informatie vind je op deze website.

Contact

Bij vragen over de vacature kun je op donderdag 22 maart of dinsdag 27 maart tussen 12:00-14:00 uur Bernd van Dijken (Hoofd Zorg bij Coöperatie Dichtbij) bellen. Hij is bereikbaar op 050 577 8886. Jouw CV en motivatie ontvangen wij graag voor 1 april via info@dichtbij.coop. Via dit e-mailadres kun je ook een uitgebreid functieprofiel opvragen.